Änglapaj med rårörda bär
2013-04-27 ∞ 16:34:00
Har kikat ett tag på det här receptet som jag hittade hos Made by Mary. Jag älskar sega maränger, och tillsammans med rårörda bär och grädde blev det hur gott som helst! I orginalreceptet ska man använda rårörda lingon, men eftersom att jag var lite skeptisk till lingon i en dessert valde jag helt enkelt att bara byta ut det mot både hallon och björnbär. Blev nog lika gott det med!

Maränger
4 ägg
0,25 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
3 dl strösocker
Vispa äggvitor och salt till ett vitt skum. Blanda sedan i resten av ingredienserna lite i taget under vispning tills det blir ett hårt skum. Bred ut till 8 stora eller 16 små maränger på ett bakplåtspapper, gärna med något högre kanter. Grädda sedan i ugnen, 130 grader (varmluft) / 150 grader (vanlig ugn) i 30-40 minuter beroende på storlek. Låt sedan stå på eftervärme i ungefär en timme innan du tar ut dem.
Servera med valfria rårörda bär och en klick grädde!

Rårörda hallon och björnbär.
När jag gör rårörda bär höftar jag alltid, jag häller bara upp så mycket bär jag vill ha i en skål och sockrar efter smak och behov. Sedan brukar jag även mosa vissa av bären lite lätt, mer än så behövs inte!
Kommentarer
Louise
mums va gott!
Matilda
Åh va gott!
Svar:
hannaly.blogg.se
Carina
Underbara foton!
Svar:
hannaly.blogg.se
Cassandra Lagermark
mmh så gott!
Turid
Åh så gott, å fina bilder!
Svar:
hannaly.blogg.se
Trackback