Vanilj- och gräddfilspannacotta med rårörda hallon

2012-12-11 ∞ 18:27:00
6 port.

2 gelatinblad
1 vaniljstång (eller 0,25 tsk äkta vaniljpulver)
3 dl vispgrädde
1 dl socker
3 dl gräddfil

Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka sedan upp grädde, socker och fröna från vaniljstången. Ta bort från plattan och rör ned gelatinbladen och gräddfilen. Häll upp i serveringsskålar och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Servera med rårörda hallon eller som den är!
 
För att göra rårörda hallon tar du ungefär 1-2 dl hallon, färska eller frysta. Strö över lite socker och mosa sedan hallonen grovt med en gaffel. Smaka av så att det inte är för surt!

Kommentarer

Jag besvarar kommentarer i bloggen, så se till att komma tillbaka!
Är tyvärr inte intresserad av reklam, tävlingar, länkbyten etc.

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

Din e-postadress: (frivilligt och visas ej)

URL/Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback