Cake pops till nyår

2012-12-30 ∞ 12:06:00
Inför nyår provade jag och min syster på att göra cake pops. Det ser riktigt enkelt ut, men det visade sig vara ett rätt så kladdigt jobb. Eftersom att vi ska ha dem till nyår ville vi 'blinga' dem med ett strössel i guld och vitt, och det visade sig bli riktigt snyggt. Cake popsen blir nog ett trevligt tilltugg på nyårskvällen!
 
 
1 sockerkaka (~500 g, köpt eller hemgjord, gärna med smak av citron eller choklad)
150 g färskost, tex Philadelphiaost
300 g valfri choklad
Träspett
Strössel
 
Finfördela sockerkakan och blanda med färskosten, det ska bli en smidig och fast deg. Rulla bollar som är ungefär i samma storlek som en femkrona, lägg på en tallrik och ställ in i frysen i 30 minuter. Smält chokladen och doppa ner ena änden av ett träspett, stick sedan ner ett spett i varje boll. Låt dessa stå en liten stund så att det fäster ordentligt. Doppa bollen (hela eller halva) i chokladen och garnera med valfritt strössel. Ställ sedan spetten i något stadigt, till exempel oasis eller frigolit. Låt dem sedan stelna i kylskåpet.
 

Kommentarer

Jag besvarar kommentarer i bloggen, så se till att komma tillbaka!
Är tyvärr inte intresserad av reklam, tävlingar, länkbyten etc.

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

Din e-postadress: (frivilligt och visas ej)

URL/Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback