Detaljer i svartvitt

2013-06-29 ∞ 19:51:57

Thank God It's Friday

2013-06-28 ∞ 18:51:06
Den här veckan har gått i ett. Det har varit jobb hit, dit och på tvären ungefär - både med mitt vanliga jobb och mitt pågående drömprojekt. Tack gode gud att det är fredag liksom! Men mycket vila i helgen blir det inte, jag har en hel del att göra med mitt lilla projekt, och förhoppningsvis kan jag presentera det jag pysslat med den senaste månaden snart! Ikväll blir det dock inget jobb, för nu ska jag unna mig och ladda batterierna. 
 
Sneak-peek på mitt lilla "projekt".
 
 
 

När man inte kan somna

2013-06-27 ∞ 11:14:07
Jag måste bara få slå ett slag för mörkläggningsgardiner. I år har jag haft väldigt svårt för att komma till ro på kvällarna när det är dags att sova. Det är alldeles för ljust ute, och varesig persienner och neddragen markis har hjälpt speciellt mycket, vilket det har gjort tidigare. För några veckor sen sprang jag därför in på Hemtex och kikade på mörkläggningsgardiner, till slut fick en vit följa med mig hem. 400 kr fattigare, men jag är hemskt nöjd med köpet och har sen det att gardinen kom upp kunnat somna utan problem. Hur skönt som helst!
 
Så jag rekommenderar verkligen den som, p.g.a ljuset, inte kan sova att köpa en mörkläggningsgardin!
Bild: Hemtex
 
 

Nybakade kanelbullar

2013-06-25 ∞ 12:24:00
Idag börjar jag jobba först på eftermiddagen, och igår fick jag för mig att jag skulle använda min lediga tid till att baka lite. Bestämde mig för att prova på att göra kanelbullar, för det har jag bara gjort en gång tidigare. Då slutade det med misslyckade bullar som var allt för söta. Men idag gick det hur bra som helst, och bullarna blev riktigt saftiga och goda. Så här kommer det bli mer bullbak!

 

Inspiration: Våga använda färg på möblerna

2013-06-23 ∞ 20:13:11
 
Foto: House to Home1. Jon Day, 2. Chris Everard, 3. Unknown

Banoffepaj

2013-06-22 ∞ 11:27:41
Här är en riktigt söt och maffig efterrätt som passar bra en grå dag som denna! Jag upptäckte att med receptet nedan funkar det jättebra att göra en eller två glutenfria minipajer, till exempel i små pajformar med löstagbar botten. Det blir ganska mycket kola, grädde och banan nämligen, så det enda extra man behöver göra är botten, och till den använde jag Sempers havredigestive (de andra är svåra att smula). 

Gör så här:
200 g digestivekex
100 g smör
1 burk kondenserad mjölk (sötad)
2 st bananer
2,5 dl grädde
50 g mjölkchoklad
 
Koka den kondenserade mjölken i ca 3 timmar. Var noggrann med att burken inte är öppnad eller skadad, ta bort etiketten och skrubba bort limmet (annars får du skrubba kastrullen sen). Burken måste vara täckt med vatten under hela tiden den kokas. När mjölken har kokats klart måste kolan få svalna innan burken öppnas, därför kan man med fördel göra detta dagen innan!
 
Smula kexen i matberedare eller för hand, smält smöret och blanda sedan ihop till en "deg". Tryck ut i en form med löstagbar botten (ca 24 cm i diameter) och låt sedan stå kallt ett tag. Botten går också bra att göra dagen innan. När kolan har svalnat ordentligt - bre ut den över botten, lägg på skivad banan och klicka på grädden. Garnera med riven mjölkchoklad, eller en mörkare variant om du föredrar det.
 
 
TIPS!
Glömde du att skrubba bort limmet på burken till den kondenserade mjölken innan kokning? Då har limmet troligtvis fastnat i kastrullen. För att enkelt få bort det kan du stryka smör eller margarin över limmet, låta det stå i minst 20 minuter och därefter skrubba med en trasa och diskmedel. Försvinner inte allt på första försöket så är det bara att upprepa!

En oinbjuden liten gäst

2013-06-21 ∞ 22:35:03
Den här lilla igelkotten har blivit en flitig besökare av våran baksida. Baksidan är innätad, men den tar sig igenom mellanrummen på staketet. Den är inte rädd för katterna, och katterna verkar inte känna något behov av att jaga henom. Igelkotten känner sig även så bekväm att hen bjuder in sig själv i huset! Idag fick jag mota bort igelkotten med en handduksinklädd golfklubba för att slippa en objuden gäst. Maken till modigare kotte har jag nog aldrig sett förut! 
 
Misstänker att det är samma igelkott som kommit hit varje sommar i några år nu. Kanske man skulle ta och döpa henom?  ;)

Köksstyling

2013-06-18 ∞ 10:54:32
Jag gjorde en provstyling av vårat kök för några veckor sedan. Det tog halva eftermiddagen med tanke på att allt i köket skulle rensas bort, och därefter gjorde jag en ytlig städning för att få det snyggt och fräscht. Och efter det återstod själva stylingen och fotograferingen. Men resultatet blev jag verkligen nöjd med, och eftersom att jag är långt ifrån proffsig när det kommer till bostadsfotografering så är nog bilderna inte de mest rättvisa. 
 

Grillat

2013-06-16 ∞ 11:50:00
Nu när vädret (oftast) är otroligt fint så blir det mycket grillat på helgerna. Kött, kyckling och grönsaker är det som vanligtvis hamnar  på grillen här hemma. Till det serveras bearnaise, sallad och självklart vit saltgurka som är ett måste till grillat. Det är nästan den färsksaltade saltgurkan vi längtar till mest när det är dags att dra igång grillsäsongen, haha! Till helgens grillning blev det även grillad frukt med smält choklad.

Oftast får vi sällskap vid bordet av den här herren när det vankas grillat.
Grillad frukt med smält mjölkchoklad, sååå gott! Det var svenska jordgubbar till och med.

Inspiration: Enkel accent i badrum

2013-06-11 ∞ 10:30:07
Foto: House to HomeKevin McFeely

Njuter i sommarvärmen!

2013-06-08 ∞ 15:31:54

Äntligen har sommaren kommit hit på riktigt! Har varit varmt hela veckan, och idag passade jag på att njuta av jordgubbar efter några timmars lekparksbus med kusinerna. Eftersom att vårt internet inte vill funka får det bli en snabb mobilblogg, sen får vi se när det kommer upp ordentliga inlägg igen!


Skapa med snäckskal

2013-06-03 ∞ 14:00:00
Figurer av snäckskal tycker jag kan vara riktigt snyggt, jag har själv en liten snäckskals-figur någonstans som jag köpte för många år sedan i Polen. När jag kikade runt efter lite pyssel hittade jag en enkel guide till hur man gör sina egna snäckskals-figurer! Basgrejerna man behöver är snäckskal och lim, och därefter får man använda sin fantasi och skapa allt från små söta koalor till hus!
 
Här är en guide till hur man gör ett hus, och Här är en guide till hur man kan göra snäckskals-figurer.
 
Foto: marthastewart.com

Krispig kycklingwrap

2013-06-01 ∞ 18:23:00
Dagens middag blev en wrap med krispig kyckling och grönsaker. Var hur lätt som helst att göra, och dessutom jättegott! Allt som behövs är strimlad kyckling, Crispy Chicken Bites Spice Mix från Santa Maria och lite olja. Efter ungefär 20 minuter i ugn är det färdigt att äta tillsammans med vad man nu tycker passar, mums!

Matbloggstoppen
RSS 2.0