Dagens tips: Timers!

2013-10-27 ∞ 14:13:30
Ni vet när man kommer hem på kvällen och det är kolsvart i hallen? När man famlar sig fram i mörkret i hopp om att hitta en lysknapp? Det är inte speciellt kul.
 
Så hur råder man bot på detta? Det magiska svaret är...timers! Ställ in den så att en eller flera lampor tänds strax innan du kommer hem på kvällen, släcks lagom tills att du ska gå och lägga dig, tänds när det är dags att gå upp på morgonen och släcks igen när det ljusnar ute. På så sätt slipper du det här eviga famlandet i mörker! Jag har hittat små och smidiga timers inne på IKEA, två stycken för bara 29 kr, så skynda dit och köp!
 
Liten och smidig timer!

Guilty Pleasures

2013-10-22 ∞ 19:28:00
Ljusslingor och värmeljus, det är mina guilty inrednings-pleasures. Vad är dina?
 

IKEA-julbesök

2013-10-21 ∞ 13:45:06
Jag åkte iväg till IKEA idag för att köpa en ljusslinga, men kom hem med mer än planerat. Utöver ljusslingan köpte jag mini-julgransdekorationer, ett set med olika saker helt i silver och julgranskulor - i rosa! Även fast jag gillar de klassiska julfärgerna bäst så tänkte jag att det kanske kan vara trevligt med något nytt. 
 
För er som letar plastjulgran kan jag rekommendera "Fejka" från IKEA, de ser inte överdrivet plastiga ut och finns i två storlekar samt som krans!

Mini-trendspan julen 2013

2013-10-19 ∞ 09:57:00
Julen närmar sig med stormande steg, och redan i september fick vi se de första glimtarna av årets julprydnader. Denna jul är det inte enbart rött, grönt, guld och silver som gäller - utan även ljusa nyanser av rosa, blått och gult. De traditionella helfärgade julgranskulorna har fått ge plats åt randiga och halvfärgade kulor - och självklart även de nypopulära dekorationerna i papper. I år har man verkligen exprimenterat!
 
Det blir med andra ord en färgglad och nyskapande jul om IKEA får välja!
 
Pressbild: IKEA

Färgsättning - Svart & Vitt

2013-10-15 ∞ 11:17:00
Jag har knåpat ihop ännu en färgsättning! Den här gången går färgsättningen i svart och vitt, vilket kan tyckas vara enkelt, men det gäller att balansera färgerna för att en av dem inte ska ta över rummet. För att få in någon liten färgklick satte jag in två växter. Men visst skulle det vara häftigt att ha en lampa eller dekoration i en färg som sticker ut ordentligt?
Golv - Karelia Urban Soul Concrete (golvshop.se) / Säng och sängbord - "Olof", Mio / Byrå - "2 Cool", Mio / Matta - "Florida", Mio / Gardiner - "Colour", Jotex / Korgar - "Vilda", Mio / Kuddar - "Zig-Zag", Jotex / Lampa - Ellos / Väggklocka - "Old style", Mio
 
Vad tycker ni? Skulle ni kunna tänka er att ha ett sovrum helt i svart och vitt? Lämna gärna förslag i kommentarerna på fler rum och inredningsstilar som ni vill se i ett färgsättningsförslag!

Tillbaka!

2013-10-14 ∞ 10:28:00
På grund av sjukdom och femhundra andra saker som ska göras så har bloggen inte blivit uppdaterad, alls. Nu ska jag dock vara igång igen! Under tiden har det hunnit bli riktig höst, med färgglada löv och plusgrader (istället för minusgrader som det var ett tag). Nu hoppas jag bara på att den faktiskt stannar ett tag till.
 
Jag letar fortfarande efter personer som, helst gratis, vill ha hjälp med inredning eller homestyling. Stora eller små projekt! Så om du känner någon eller själv har funderat på att ta hjälp av en inredare - hojta till i kommentarerna eller på min mejl hanna@harligarum.se så kör vi! Du behöver inte vara över 18 eftersom att jag inte skickar ut någon faktura.

Vill du ha gratis inrednings- eller homestylinghjälp?

2013-10-06 ∞ 17:01:00
För att få igång Härliga Rum ordentligt och bygga upp en portfolio söker jag personer som, helt gratis, vill ha hjälp med inredning eller homestyling. Det spelar ingen roll om du bara vill få till de sista detaljerna i ett rum, ska renovera hela huset eller vill ha hjälp med att få till en homestyling inför bostadsförsäljningen. Vid behov fixar jag alltså även färgsättningsförslag, möbleringsförslag och liknande. 
 
Inom Linköping med omnejd kan jag göra fysiska hemkonsultationer, och för dig som bor i andra delar av landet erbjuder jag onlinekonsultationer.
 
Bra erbjudanden kommer dock sällan utan en "hake". I gengäld vill jag ha referenser - det kan vara i form av bilder eller omdömen på rejta.se, alternativt på harligarum.se. När jag gör fysiska besök har jag möjlighet att fota själv. Bilderna kommer att användas i en portfolio, och kan därför komma att läggas upp på harligarum.se och här på bloggen, hannaly.blogg.se (gäller dock ej alla, vissa hamnar enbart i min personliga portfolio). 
 
Så, om du vill ha gratis hjälp med inredning eller homestyling, passa på nu! Mejla hanna@harligarum.se så diskuterar vi vad jag kan hjälpa dig med!
 
Dela gärna vidare det här erbjudandet!

Kanelbullens dag!

2013-10-04 ∞ 11:41:00
Glöm inte bort att det är Kanelbullens dag idag! På min nystartade bak- och matblogg finns ett recept på riktigt saftiga kanelbullar som jag tycker att ni ska prova. Från och med nu kommer jag att lägga upp alla recept där, så glöm inte att kika in då och då!
 
 

Plantera om orkidéer

2013-10-01 ∞ 13:11:13
Orkidéers rötter ska, som de flesta nog redan vet, ha så mycket ljus som möjligt. Det är alltså inte optimalt att ha dem i vanliga krukor egentligen. Inspirerad av Ernst Kirchsteiger, som gjorde något liknande för längesen, åkte jag och min syster iväg till IKEA och köpte ett par olika vaser. Sedan iväg till Plantagen för att inhandla lite orkidéjord och blommor i olika färger och former.
 
 
Vi drog sedan upp orkidéerna ur plastkrukorna, plockade bort så mycket av den gamla orkidéjorden som möjlig och klippte bort rötter som var torkade eller avbrutna. Vi fyllde sedan vaserna vi köpt med den nya orkidéjorden och satte ner blommorna däri, därefter fyllde vi på med ytterst lite orkidéjord ovanpå för att få dem stadiga. De minsta orkidéerna står dock direkt på ett lager med jord.
 
 
Om man vill kan man plocka bort blompinnarna, på flerstänglade blommor kan man få riktigt snygga fall! Vad gäller vattningen så ska det funka att vattna direkt ner i vasen om man har mycket orkidéjord under, har man inte det är det enkelt att bara plocka upp blommorna, sätta dem i ett bad en stund och därefter plantera ner dem i vasen igen!

Matbloggstoppen
RSS 2.0