Pappersklädda askar

2013-03-03 ∞ 13:52:00
Dessa askar pysslade min syster ihop igår! Basen är vanliga vita pappaskar som går att hitta på Panduro, de är sedan klädda i papper (det svarta locket är dock målat med tavelfärg) och dekorerade.
 
Det är ganska enkelt att klä askar med papper. Först ritar man av askens botten en bit in på det valda papprets baksida, därefter ritar man på väggarna. Man bör lägga på någon centimeter till väggarna eftersom att dessa ska vikas in i asken. Efter det ritar man dit fyra "vingar" så att askarna får snygga hörn. Här nedan ser ni en mall som jag slängde ihop lite snabbt. Rosa är botten, grönt är väggarna och lila är vingarna - och det är alltså såhär det ska se ut på pappret när du ritat klart.
Man limmar på askens botten först, och därefter viker man upp väggarna och viker vingarna runt hörnen. Sen limmar man fast dessa - viktigt är att vingarna limmas så att de hamnar bakom en av "väggarna", det ger snyggast hörn. När väggarna är klara så viker man in det som sticker upp i asken och limmar fast det. Om man vill så dekorerar man askarna, till exempel med strasstenar eller rosetter!
 

Kommentarer

Jag besvarar kommentarer i bloggen, så se till att komma tillbaka!
Är tyvärr inte intresserad av reklam, tävlingar, länkbyten etc.

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

Din e-postadress: (frivilligt och visas ej)

URL/Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback