Enkelt fröknäcke

2013-01-23 ∞ 16:25:00
Här är receptet på ett fröknäcke jag provade att baka i förra veckan. Eftersom att det inte fanns så mycket sesamfrön hemma fick jag ta lite mer solrosfrön och linfrön istället, och den enda skillnaden blev egentligen färgen på knäckebrödet. I övrigt blev knäckebrödet supergott, speciellt när det är toppat med flingsalt!
 
För att göra fröknäcket behöver du:
 
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Flingsalt
 
Blanda de torra ingredienserna, slå sedan över det kokande vattnet och oljan. Blanda till en smet och tryck sedan ut den på ett bakplåtspapper. Skär i rutor och strö över flingsalt. Grädda i 150 grader i ca 60 minuter.

Kommentarer

Jag besvarar kommentarer i bloggen, så se till att komma tillbaka!
Är tyvärr inte intresserad av reklam, tävlingar, länkbyten etc.

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

Din e-postadress: (frivilligt och visas ej)

URL/Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback