Inspiration: Stilrena kök

2012-12-31 ∞ 12:32:00
Foto: House to Home1. Unknown, 2. Luke White, 3. Simon Whitmore.

Cake pops till nyår

2012-12-30 ∞ 12:06:00
Inför nyår provade jag och min syster på att göra cake pops. Det ser riktigt enkelt ut, men det visade sig vara ett rätt så kladdigt jobb. Eftersom att vi ska ha dem till nyår ville vi 'blinga' dem med ett strössel i guld och vitt, och det visade sig bli riktigt snyggt. Cake popsen blir nog ett trevligt tilltugg på nyårskvällen!
 
 
1 sockerkaka (~500 g, köpt eller hemgjord, gärna med smak av citron eller choklad)
150 g färskost, tex Philadelphiaost
300 g valfri choklad
Träspett
Strössel
 
Finfördela sockerkakan och blanda med färskosten, det ska bli en smidig och fast deg. Rulla bollar som är ungefär i samma storlek som en femkrona, lägg på en tallrik och ställ in i frysen i 30 minuter. Smält chokladen och doppa ner ena änden av ett träspett, stick sedan ner ett spett i varje boll. Låt dessa stå en liten stund så att det fäster ordentligt. Doppa bollen (hela eller halva) i chokladen och garnera med valfritt strössel. Ställ sedan spetten i något stadigt, till exempel oasis eller frigolit. Låt dem sedan stelna i kylskåpet.
 

Nyårsdukningar

2012-12-29 ∞ 18:33:00
Foto: ica.se

Gör en blomdekoration

2012-12-29 ∞ 10:40:00
Min syster floristen och jag har varit i farten igen. Den här gången bestämde vi oss för att göra en dekoration till nyår. När man väl fått in tekniken för att beskära blommorna så är resten inte allt för svårt. Till den här dekorationen har vi använt oasis, 33 blommor och två julgranskulor. Om man vill ge dekorationen lite mer bling-bling till nyår, varför inte strö lite glitter på blommorna eller använda riktigt glittriga dekorationer?
 
Börja med att lägga oasisen i blöt ett tag, vattnet ska ha trängt igenom hela biten. Därefter skär man till oasisen i önskad form och storlek. Sedan snittar man blommorna och sätter ner dem i oasisen, blommorna är flyttbara om man känner för att ändra lite i dekorationen framåt slutet. 
 
Om man vill kan man anpassa storleken så att den får plats under en glaskupa. Blir supersnyggt!

Industriella lampor

2012-12-28 ∞ 11:08:00
På rätt plats är industriella lampor riktigt snygga, tycker jag. Och de behöver absolut inte vara så 'plåtiga' som de flesta är, för hur snygg är inte den ljusblåa lampan? 
 
Lamporna som hänger här ovan kommer alla från Jotex

Inspiration: Nyårsafton

2012-12-27 ∞ 12:47:00
Foton: marthastewart.com

Nedräkning!

2012-12-25 ∞ 22:55:00
Idag är det exakt 30 dagar kvar tills det att jag påbörjar min inredarutbildning! Ni kommer ha möjlighet att följa mig under de månaderna som jag utbildar mig här på bloggen, och förhoppningsvis kan det vara uppskattat.
 
Just nu har jag höga förväntningar på den här utbildningen, jag har bara läst bra saker om den och tycker att det ska bli hur spännande som helst. Men samtidigt är jag såklart lite nervös och vet inte riktigt vad jag ska vänta mig, speciellt eftersom att jag ska åka till en annan stad och bo på hotell, själv. Men det är bara att hoppas på att allt går bra, och att jag inte irrar bort mig!

Roliga inredningsdetaljer

2012-12-25 ∞ 18:54:00
Jag sitter ofta och kikar i olika webbshoppar, mestandels sådana med inredningsdetaljer. Här ovan har jag samlat ihop några roliga grejer som jag hittade på Bluebox. Det är alltid kul att ha inredningsdetaljer som sticker ut lite och inte är så klassiska, både hemma och på kontoret. Att man sedan kan kombinera nytta med nöje är ju inte fy skam heller! Se bara på kaninen som håller reda på tejprullen, eller fågeln som varnar dig om det börjar brinna.

God jul!

2012-12-24 ∞ 20:52:00
Eftersom att jorden inte gick under i fredags så blev det yttligare en jul! Här firades den tillsammans med familjen och morföräldrarna, med god mat och julklappar. Till efterrätt serverades det en supergod obakad cheesecake med pepparkaksbotten och smak av apelsin.
 
Hoppas att ni har haft en fin julafton!
 
Pepparkakscheesecake med smak av apelsin, ljuvligt gott!
 
Minsta katten var nyfiken på alla julklappar!

Inspiration: Härliga badrum

2012-12-23 ∞ 18:50:00
Foto: House to HomePaul Massey

Jul i glaskupan

2012-12-23 ∞ 14:05:00
Glaskupor blir superfina med julgranskulor och en ljusslinga i. Ljusslingan som jag har använt är batteridriven och adaptern ligger snyggt gömd under girlanden, men är fortfarande superlätt att komma åt för att kunna tända och släcka. Och för att ge glaskupan ett litet lyft avslutade jag med en vit rosett runt knoppen. Skitsnyggt och hur enkelt som helst!
 

Ekologiska jultextilier

2012-12-21 ∞ 13:06:00
Nu är det ju väldigt populärt att köpa ekologiska saker, allt från mat till kläder. När jag kikade in på Åhléns webbshop hittade jag underbara jultextilier. De är ekologiska och kostar inte en förmögenhet!
 
Från Åhléns Heminredning
 

Söta snöbollar

2012-12-20 ∞ 12:57:00
Min pappa har tjatat på mig i någon vecka om att göra de här snöbollarna, han brukar nämligen aldrig vilja baka själv. Varför vet jag inte. I vilket fall som helst så har receptet legat på köksbänken och liksom bara väntat på att bli provat, och så bestämde jag mig för att göra dem tidigare i veckan. Det kladdades en hel del kan jag säga! I receptet står det att man ska få ca 50 stycken snöbollar, men jag fick ungefär hälften när jag gjorde dem i "chokladbollsstorlek". 
 
1 1/4 dl vispgrädde
200 g grovhackad vit choklad
3 dl riven kokos
Finrivet skal från 1 lime
 
Koka upp grädden, sänk värmen på spisplattan och tillsätt chokladen. Låt chokladen smälta under omrörning, ta sedan bort från plattan och blanda i riven kokos och finrivet limeskal. Kyl av kastrullen lite i ett vattenbad och ställ sedan in den i kylskåpet i 2-3 timmar. När smeten har stelnat gör du små bollar och rullar i kokos, förvaras i kylskåp. 

Rustika detaljer på julbordet

2012-12-19 ∞ 11:42:00

Rischoklad

2012-12-18 ∞ 13:22:00

Pompombollar av silkespapper

2012-12-17 ∞ 11:39:00
Efter att ha blivit inspirerad av en tjej på TV4 Nyhetsmorgon bestämde jag mig för att prova på att göra dessa pompombollar. De görs enklast av silkespapper eller tidningspapper, och går såklart att variera i all evighet, dessutom kan man göra dem i många olika storlekar. Passar både till att hänga upp i taket och ha som dekoration på bordet.
 

Inspiration: Juldekorerade vardagsrum

2012-12-16 ∞ 20:37:00
Foto: House to Home, 1. Lucinda Symons, 2. Tim Young, 3. Simon Whitmore, 4. Simon Scarboro.

Dekorera med rub-ons

2012-12-15 ∞ 16:42:00
Jag hittade en webbshop fylld med pysselsaker för ett tag sedan, Make & Create. För drygt en vecka sen beställde jag lite saker, och hämtade hem det från posten igår kväll. I paketet fanns bland annat sex ark med rub-ons, något som är helt nytt för mig. De funkar ungefär som gnuggis-tatueringar - man gnuggar helt enkelt på motiven på vad man nu vill dekorera. Min första rub-on satte jag på en burk som jag ska ge bort i julklapp, och det blev faktiskt ett riktigt lyft för burken! Den ser mycket mer hemtrevlig ut nu, och rub-ons är något jag garanterat kommer dekorera många saker med. Här nedan ser ni resultatet!
 
Hon som driver Make & Create har också en blogg där hon lägger upp massor av pyssel, så jag tänkte visa två bilder som visar vad mer man kan använda rub-ons till, båda bilderna är från Craft & Creativity.


Inspiration: Ljusa vardagsrum

2012-12-14 ∞ 10:50:00
Foto: House to Home, 1. Brent Darby, 2. Luke White, 3-4. Jon Day.

Simple White Christmas

2012-12-12 ∞ 14:53:00
En härlig och enkel juldukning baserad på vitt. Här har jag enbart använt mig av en vit duk, ett silverfat, granris, julgranskulor och en glaskupa att dekorera med. Att fylla en glaskupa med julkulor är mycket populärt den här julen, och det blir helt klart en fin och stilren dekoration i mitten av julbordet!
 
Vill man ge dukningen en lite varmare känsla - lägg till färg! Fyll glaskupan med härliga färger, knyt ett rött band runt servetterna, lägg löpare tvärs över bordet, eller varför inte använda färgglada tallrikar?
 

Vanilj- och gräddfilspannacotta med rårörda hallon

2012-12-11 ∞ 18:27:00
6 port.

2 gelatinblad
1 vaniljstång (eller 0,25 tsk äkta vaniljpulver)
3 dl vispgrädde
1 dl socker
3 dl gräddfil

Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka sedan upp grädde, socker och fröna från vaniljstången. Ta bort från plattan och rör ned gelatinbladen och gräddfilen. Häll upp i serveringsskålar och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Servera med rårörda hallon eller som den är!
 
För att göra rårörda hallon tar du ungefär 1-2 dl hallon, färska eller frysta. Strö över lite socker och mosa sedan hallonen grovt med en gaffel. Smaka av så att det inte är för surt!

Julkrans att ha på dörren

2012-12-10 ∞ 11:25:00
Den här dörrkransen gjorde min syster förra helgen. Jag själv har inte så gröna fingrar, men eftersom att hon pluggar till florist så är hon såklart väldigt duktig. Den enda rollen jag brukar få spela är smakråd, och det brukar resultera i fina saker! När min syster gjorde den här kransen skickade hon många mms med bilder på kransen, och jag fick komma med förslag och idéer. Och ja, resultatet är både hon och jag nöjda med!

 
Hon har använt en halmstomme att fästa granriset på. Därefter har hon dekorerat med ett hjärta, kottar, vita pärlor och ett band i spets. Till sist sprayade hon kransen med fakesnö för att få en frostig look.
 
 
 

Adventstjärnor

2012-12-08 ∞ 18:05:00
Adventstjärnor kommer i många olika färger och former, här nedan har jag plockat ihop fem stycken fina stjärnor som jag gärna skulle hänga i mitt fönster!
 
Stjärnorna kommer från Åhléns och Ellos.

Matbloggstoppen
RSS 2.0