Vaniljpannacotta med färska smultron

2013-07-29 ∞ 20:12:00
I fredags var jag och familjen iväg till min mormor som bor på landet. Under sommaren passar vi ofta på att plocka med oss lite bär - vanligtvis hallon, smultron och körsbär. Mormors hallonbuskar hade inte så många färdiga hallon nu när vi var där, så jag och min syster begav oss in i ett hallonsnår i en bergssluttning, med lånade och lite för stora gummistövlar, för att plocka vildhallon. Vi fick ihop ungefär fyra deciliter! Mina föräldrar och syster gav sig även ut i skogen för att plocka lite smultron, och nu sitter vi alltså och mumsar i oss vaniljpannacotta med färska och egenplockade bär!

Inspiration: Ta in sommaren i uterummet

2013-07-24 ∞ 15:00:34
Foto: House to HomeTom Leighton

Det växer!

2013-07-20 ∞ 12:57:38
 
Det växer så det knakar i hinkarna som står på baksidan! Jordgubbsplantorna är dock väldigt sega, och det är bara hälften av dem som faktiskt bjudit på ett par bär. Paprikaplantan verkar dock vara tvärtom, just nu är det fyra paprikor på tillväxt och många blommor som så småningom ska bli paprikor (förhoppningsvis). Och så är det två av fyra tomatplantor som börjat blomma, så snart kan jag kanske skörda ett par goda tomater också!

Önskelista: Coolibri

2013-07-19 ∞ 12:33:45
Dags att lägga till mer i 'önskelistan'! Den här gången är det den här fina kudden från Indiska som heter Coolibri. Basen i svart och vitt gör att den passar nästan överallt!
 
Foto: Indiska
 

En lyckat misslyckad efterrätt

2013-07-18 ∞ 14:20:00
Detta har jag precis smällt i mig! Det är en marängbotten med en misslyckad rabarbercurd (mer citroncurd med en touch av rabarber), yoghurtgrädde och färska bär. Även fast curden blev lite fel, både i smak och färg, så blev det här riktigt gott! Den är väldigt lätt och passar superbra nu när det är så varmt ute. Receptet hittar ni hos Made by Mary, som fick ett lite bättre resultat än jag själv!
 

Pastasås med knaperstekt bacon och ärtor

2013-07-16 ∞ 16:30:35
Slängde ihop en pastasås till lunch, och den blev faktiskt rätt så god! Jag höftar alltid när jag gör pastasåser, så något recept har jag ju egentligen inte, men här nedan följer ett ungefärligt recept:
 
Räcker till ca 4 port
Knaperstek ett paket bacon, som är klippt i mindre bitar, i botten på en kastrull, häll sedan över det på hushållspapper för att få bort onödigt fett. Häll därefter ungefär 2,5 dl grädde och 2 dl creme fraiche i kastrullen. Låt det koka ihop lite och tillsätt bacon, ca 1 dl riven ost och krydda med svartpeppar och litelite salt efter smak och tycke. Om såsen blir för tjock av osten är det bara att hälla i ytterligare lite grädde, såsen ska dock vara krämig i konsistensen. Koka pasta enligt anvisning under tiden du gör såsen, och tillsätt ca 1,5 dl ärtor i såsen när några minuter återstår av koktiden. Blanda sedan ihop pastan och såsen!

Härliga Rum på Facebook

2013-07-16 ∞ 10:09:10
Nu finns Härliga Rum även på Facebook! Klicka på bilden för att komma dit och gilla sidan!

Visitkort

2013-07-14 ∞ 10:51:49
Fick hem visitkorten till Härliga Rum nu i veckan! Enkla och med den informationen som behövs för att smidigt komma i kontakt med mig. Är så nöjd!
 

De fem små korgarna

2013-07-11 ∞ 14:22:00
Dessa handgjorda korgar klickade jag hem i förra veckan, och visst är de fina? Nu är frågan bara hur och vart jag ska använda dem! Kanske som dekoration i fönstret, eller som pennhållare på skrivbordet?
 
 

Regniga dagar som denna

2013-07-10 ∞ 11:30:00
Har ni också tråkigt väder idag? Här regnar det och blåser, och tidigare under dagen mullrade åskan ganska rejält till följd av ett par blixtar. Idag kan jag alltså sitta vid datorn och jobba utan att få dåligt samvete över att jag inte är ute i det fina vädret! Och så måste jag såklart få till lite serie-mys under dagen med.
 
Vad händer annars då? Min arbetsplats börjar ta form, och just nu är det mest småfix kvar. Jag måste bland annat köpa ett nytt grenuttag, i det jag har nu är det bara två av fyra uttag som funkar, och som resultat av det sitter jag just nu i mörker och jobbar. Inte så bra! Igår fick jag även hem fem stycken små handgjorda korgar som jag på något sätt vill få in på skrivbordet, men exakt vad de ska användas till måste jag fortfarande fundera ut. Men mer om korgarna i ett annat inlägg!
 
 
Kan passa på att, återigen, länka till mitt företag Härliga Rum. Så surfa gärna in där och ta en kik! Länk finns också ovanför första bilden i menyspalten här till höger.

Inspiration: Orientalisk uteplats

2013-07-07 ∞ 13:57:17
Foto: House to HomeTom Leighton
 

Skapa en ljus arbetsplats

2013-07-06 ∞ 15:35:00
Just nu försöker jag få iordning en ordentlig arbetsplats att sköta mitt företag ifrån. Jag har sedan tidigare ett väldigt litet skrivbord som är inklämt mellan min garderob och en bokhylla, och här ska jag alltså få plats med ett helt företag. Det kommer krävas en del planering och fantasi för att få ihop det, det kan jag lova!
 
I vilket fall som helst, i väntan på att jag ska hitta den optimala förvaringslösningen så har jag införskaffat en arbetslampa! Skrivbordet är som sagt inklämt - bokhyllan förhindrar alltså att dagsljuset når arbetsplatsen på ett bra sätt, och ännu värre blir det när det är molnigt eller mörkt ute. Om man ska se det ur ett inredarperspektiv är det ett big no no, men eftersom att det är den enda lösningen är en bra arbetslampa A och O! Det krävs inga dyrheter för att jag ska bli nöjd, och valet föll på en liten och smidig 99-kronorslampa från IKEA.
Foto: IKEA
 
Lampan heter JANSJÖ och är en klämspot, man "klämmer" alltså fast den på till exempel en hylla ovanför skrivbordet. Mycket smidigt om man som jag har ont om plats på själva skrivbordet. Jag valde dessutom en orange lampa för att få en accentfärg till rummet, om än en väldigt liten sådan. Det bästa är dock att den är böjbar och väldigt enkel att flytta!

Jag har startat eget!

2013-07-02 ∞ 13:45:00
Jag har som sagt pysslat med ett litet projekt den senaste tiden - startat ett eget företag! Härliga Rum heter det, och där erbjuder jag hjälp med inredning och homestyling, både i Linköping och online! Klicka på länken ovan eller på bilden nedan för att besöka min hemsida och ta reda på lite mer!
 
Just nu har jag även ett öppningserbjudande där du får 10% rabatt på alla onlinekonsultationer!

 

Matbloggstoppen
RSS 2.0