Kvällens Instagrambild

2013-08-30 ∞ 19:29:00
Det ösregnar här. Men det gör mig inget, för jag sitter ju här och fredagsmyser med levande ljus!

Önskelista: Annorlunda vaser

2013-08-30 ∞ 11:48:00
Foto: Artilleriet

Många som hittade hit igår!

2013-08-29 ∞ 10:04:53
Igår var det otroligt många som hittade hit, eller till krukinlägget rättare sagt! Tack för att ni tog er tid att kommentera ett inlägg eller två, och hoppas att några av er kanske stannar kvar och fortsätter följa bloggen! För den som föredrar att följa via Bloglovin så finns en länk i sidpanelen, under min presentation.

Vill även passa på att tipsa er om att kika på mitt företag, Härliga Rum. Länk till hemsidan finns överst i sidpanelen, eller så klickar ni in er via den här länken. Om du är intresserad av att få hjälp med inredning eller homestyling - hojta till i en kommentar eller via hemsidan!

Färgsättning - Ljust sovrum

2013-08-28 ∞ 10:53:00
Här är en av färgsättningarna som jag gjorde till mina certifieringsuppgifter. Ett sovrum med ljusa väggar, varav en fondvägg med diskret mönster. För att få in färg valde jag gröna gardiner som sedan matchades med matta och sängkläder - ton i ton. Därefter två prydnadskuddar i lila för att få en accent!
Säng, sängbord och kuddar kommer från Mio. Gardiner från Indiska.

Äntligen är jag certifierad!

2013-08-27 ∞ 20:24:03
Idag trillade det här ned i brevlådan - min certifiering som inredare!


Kuddar med budskap

2013-08-26 ∞ 14:50:00
Nu när vi börjar vara inomhus lite mer kan det vara kul att förnya lite hemma, och enklast gör man det genom att byta ut kuddfodral, filtar, gardiner och andra textilier. Det kostar vanligtvis inte skjortan, så på det sättet kan det även passa små plånböcker. Dessa fem kuddfodral hittade jag på Ellos.se, till rabatterade priser dessutom! Så en trevlig budskapskudde kanske hamnar i soffan nu till hösten?

Nya krukor!

2013-08-24 ∞ 19:49:00
Nu när jag köpte nya blommor så passade jag även på att köpa lite nya krukor. Vita krukor gillar jag bäst, mest för att de passar in i de flesta inredningar och på så sätt är enkla att ha att göra med. När jag var på krukjakt hade jag egentligen kollat in en annan kruka, en helvit med 'spetskant' upptill. Hur fin som helst, men dyr. Så jag kikade vidare och hittade dessa skönheter istället! Kostade dryga 50-lappen styck, så jag är helnöjd!
 
Jag personligen tycker att det är kul med krukor som har någon form av mönster - randiga, prickiga eller vad som helst egentligen. De blir som en egen liten dekoration och ser lite trevligare ut än de helt släta krukorna. Av någon anledning tycker jag att mönstade krukor ger en släng av ombonadskänsla!
 
Vad föredrar ni? Roliga färger, mönster eller kanske så enkla som möjligt?

Shoppa blommor!

2013-08-23 ∞ 13:15:00
Plantagen har 50% rea på alla gröna växter, så idag passade jag på att åka dit och shoppa loss lite efter jobbet! För min egna del blev det en porslinsblomma och en 'ormbunke', och sen en bollkryss och hjärtan på tråd till mamma. Så om ni har Plantagen någonstans i närheten - passa på att fräscha upp på fönsterbrädan med nya gröna växter till hösten!

Dags att börja höstmysa?

2013-08-18 ∞ 13:51:02
Även fast det bara är mitten av augusti så börjar höstvädret att knacka på dörren, här hemma har det regnat och varit ruggigt större delen av veckan faktiskt. Men vad gör det när man kan mysa till det smattrande regnet med filtar, kuddar, levande ljus, tidningar och böcker i soffan? Och kanske lite varm choklad också?
 
Bilderna ovan är från en mini-styling jag gjorde i min systers rum för ett tag sedan.

Följ Härliga Rum på Instagram!

2013-08-15 ∞ 17:28:00
Som ni kanske redan vet så startade jag upp Härliga Rum för ett tag sen, med hemsida och hela kittet! Jag själv tycker oftast att det är ganska tråkigt med enbart en hemsida till företaget, det säger inte så mycket om företagets vardag och vad som pågår 'bakom kulisserna'. Jag har därför valt att skaffa ett företagsrelaterat Instagramkonto där den som vill kan följa företagets vardag, och därmed få mer inblick i företaget! 
 
Sök efter "harligarum" på Instagram eller besök Härliga Rum's Instagramkonto via datorn!

Krydda till inredningen i höst!

2013-08-15 ∞ 10:40:00
Har ni sett Åhléns nya "inredningskryddor"? De har nu till hösten blandat den typiska Skandinaviska stilen, som är väldigt avskalad och enkel, med den Centralamerikanska stilen, med härliga färger och mönster. Det är mest textilier som Åhléns har kryddat, men det finns även möbler och dekorationer. Så nu behöver hösten nödvändigtvis inte bli så grå och trist!
 
Vad tycker ni, gillar ni kombinationen? Jag har nog bestämt mig för att jag gillar den starkt!
 
Foto: Åhléns.se
 

Inspiration: Röda rum

2013-08-11 ∞ 12:51:51
Foto: House to Home, 1, Simon Whitmore, 2. Colin Poole

Fullt upp!

2013-08-08 ∞ 11:04:27
Ååh, jag vet att bloggen ligger lite på is just nu, det är fullt upp med jobb och cert.uppgifter. Men snart, snart ska jag vara igång igen! Börjar få lite ordning på min arbetsplats nu, så tänkte att jag ska visa upp den när jag är klar med certifieringen och har städat undan alla möbelmallar.
 
Fotöljen som jag köpte på IKEA har fortfarande ingen klädsel, först blev den försenad och nu verkar ingen veta vart den är. Enligt IKEA ska den vara skickad, men enligt posten så finns det inget paket med id-nummret jag fick från IKEA-supporten. Så, vi får se hur det blir med den saken.
 
Och så vill jag, självklart, passa på att länka till Härliga Rum. Ta er gärna en kik medans ni väntar på att fler blogginlägg ska dyka upp!

Vill ni se färgsättningar?

2013-08-01 ∞ 12:22:00
Just nu sitter jag och pysslar med mina certifieringsuppgifter, och hua vad mycket jobb det är! Jag må säga att det tar tid att färgsätta en hel lägenhet, men det är hur kul som helst att vi har "fria tyglar" och kan färgsätta precis som vi vill och känner för. Och det här är alltså anledningen till att bloggen har fått vila lite de senaste dagarna!
 
Jag har funderat lite på om det finns något intresse av att jag, då och då, visar upp lite färgsättningar? Kanske någon form av "månadens färgsättning" eller "årstidens färgsättning", där jag ger lite inspiration etc.
Vad tycker ni, skulle det vara intressant att läsa om?

Matbloggstoppen
RSS 2.0