Mörkt bröd med äpple och frön

2013-01-19 ∞ 11:24:00
Jag hittade ett intressant brödrecept på en bakblogg tidigare i veckan. Ingredienser inhandlades, och igår satte jag igång med brödbaket som gick väldigt fort - för ingen jäsning behövs! När brödet var inskjutsat i ugnen luktade det ljuvligt, och det hela resulterade i ett saftigt och gott bröd!
 
För två bröd behöver du:
 
2 dl havregryn
2 dl rågflingor
10 dl rågmjöl
1 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1,5 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 rivet äpple 
2 msk honung
1 liter filmjölk
 
Blanda alla torra ingredienser i en mindre bunke. Skala och riv äpplet, blanda sedan med filmjölken och honungen i en annan, lite större, bunke. Rör ner de torra ingredienserna i filmjölksblandningen. Klä sedan två brödformar med bakplåtspapper och dela upp smeten i dem. Pensla på "bottenskrapet" av filmjölken och strö på lite havregryn eller frön. Grädda i ugnens nedersta del, 175 grader i 80-90 minuter.
 

Kommentarer

Jag besvarar kommentarer i bloggen, så se till att komma tillbaka!
Är tyvärr inte intresserad av reklam, tävlingar, länkbyten etc.

Ditt namn:
Kom ihåg mig!

Din e-postadress: (frivilligt och visas ej)

URL/Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback